Pep Guardiola evolúciója felszabadítja Robert Lewandowski fényességét

A labdarúgó-csapat irányítása mindig az eszmék és a pragmatizmus felkutatását igényelte, bár ez talán az egyetlen olyan tulajdonság, amely a Vichy-korszak Casablanca-ban érzelmileg töltött kaszinójával fut. Kétségtelenül rossz, hogy feltételezhetjük, mint néhányan, hogy Guardiola még mindig letette Lionel Messi isteni védelmezőjét, miután a tavalyi tavaszi tavalyi Barcelonában megszüntette a Bajnokok Ligáját. Vagy, hogy a katalán-holland birtoklási labda továbbra is kíméletlen, megdöbbentő gondot jelentett. A sport nem ilyen sima pályákon fut. Guardiola túl jó és túl okos ahhoz, hogy könnyen elakadjon. A játékosok és a rendszerek mindenkor eltolódnak.

És mégis valami kicsit megváltozott a Pep-korszak Bayern-hez képest, mióta utoljára intett a saját kedves Ilsa-ról.Az egyik dolog, hogy az elmúlt hetekben a Bayern élénkítése egybeesett a legelterjedtebb világszínvonalú középpontba helyezett tágabb felfedezéssel. Lewandowski 10 gólt szerzett az elmúlt három meccsében és 13 az elmúlt hat évben. Jelenleg a világ legnépszerűbb formában lévő A-listás gólvonala, és a vasárnapi Klassikerre lép a korábbi Borussia Dortmund klubjával szemben, mivel ezekben a mérkőzésekben először a legjelentősebb csillagszereplő volt mindkét oldalon. Mindezek ellenére Lewandowski valóban nem tűnik sok másnak. A rajongóinak elmondja: mindig jó volt. Jürgen Klopp csúcspontján visszatérve a dortmundi napokig az “The Body” néven ismert férfi az elmúlt három év során vitathatatlanul a világ legjobb ortodox középpontjává vált.A Luis Suárez egy kissé másfajta játékosa, Lewandowski minden elegáns, tiszta vonal, egy nagyszerű, Terminator-stílusú No9, amely képes minimálisan felhajtani, hogy bármelyik csapat ellen bármikor gólt szerezzen.

Ami az elmúlt néhány hónapban történt, az az, hogy a Bayern egy kicsit felkapott Lewandowski-rel, vagy inkább megfordult, hogy teljes arcra nézzen. Még azok számára is, akiket a Guardiola személyisége kultuszai kikapcsolnak, ez egy lenyűgöző adaptációs folyamat. Ezt a híres puritán stílust gyakran mondták Guardiola erejének, amikor a világ legjobb játékosait kezelte.A tavaszi sérülésekkel gyengült Bayernben ugyanolyan minőségű lett a Barcelona elleni gyengeség, leginkább az a megtagadás, hogy eldöntsék a nagy, magas folyadékstílust, még akkor is, ha az ellenfelek ellen sokkal jobban ellenálltak a labdának.

Három a hátán, és nem volt hajlandó megtorolni az őrök mögött, a Bayern meggondolatlanul elhúzódott. Még a vereségben is Guardiola ragaszkodott ahhoz, hogy az egyetlen módja annak, hogy legyőzze Barça volt, hogy átvegye a labdát, annak ellenére, hogy Jupp Heynckes csapata megverte őket 4-0 ugyanazon a földön, miközben megszakadt a hatalom és csak 37% -a birtokában. Facebook Twitter Pinterest Robert Lewandowski elmagyarázza a célcsúcsot.

A széles körben elterjedt következtetés az volt, hogy Guardiolát az árnyéka verte.A meccs megnyerésének módja az volt, hogy megragadja saját kedves Leo-t, hogy megvédje José Mourinho-t és reméli, hogy a legjobb támadó fenyegetése – nem pedig egy átváltott, vagy középpályás metronóm, de Lewandowski. Ehelyett Guardiola úgy tűnt, hogy eltölteni a két láb nagy részét a téglalapjában állva nézte, és Messira mutatott. Ami tisztességes, amit a legtöbb vezetõ véget ért. De érezte a pofát, ugyanúgy, mint a gyenge kis kézfogás, amikor Messi félig távozott Münchenből. Mindig Párizsban leszünk. És Rómában és Wembleyben. Hat hónappal később a Bayern ismét átengedte a vállaikat, 10 egymás után megnyerte hat tiszta lapot, amely a vasárnapi Dortmund-kal tartott. De valami megváltozott.A stílus egy kicsit közvetlenebb, és mindenekelőtt szimpatikusabb a Guardiola legsikeresebb játékosainak, Lewandowski és Thomas Müller jelenlétében, akik bizonyos játékokban többé-kevésbé egymás mellett játszottak, mint a leginkább Pep-szerű pár szögletes különös tekintettel a Lewandowski-nek, virágzónak kell lennie, a taktikai szelek a hátán egy menedzser alatt, akik nem tudnak lenni az általa szerettekkel, úgy tűnik, szándékuk szerint szeretik azt, akivel együtt van.Volt egy kis vita tavaly Guardiola boldogan látta a hátát Lewandowski, miután üdvözölte érkezését a furcsa langyos nyilatkozatot: “Gratulálok a klub, hogy írja alá a játékos, mint a Lewandowski.” Talán az egymást követő félidős vereségek (kombinált pontszám: 10-3 a többi fiúnak) van egy eltolódás, elfogadása, hogy a birtokláson alapuló labdarúgás ezen elvei kiválóan el tudják kerülni a csapataikat, és néha közvetlen szükség van arra, hogy nyerjen a borotva

Néha az utóbbi időben a Bayern a kemény futóerőre való visszatéréssel játszott széles területeken, amikor Arjen Robben felajánlotta. Douglas Costa nyilvánvalóan sikeres volt a bal oldalon, megbízható csíkot és keresztet biztosítva.Rengeteg gólt szereztek két vagy három döntő passzból, a Lewandowski azonnali, short-backlift befejezéséhez tökéletesen illeszkedő tolóerőkre, a labda mozgatására és a pontosságra és a teljesítményre egy mozdulattal.

Ez a fajta minimalizmus Lewandowski számára a legfontosabb. Az elmúlt 10 gólja 14 lövésből érkezett. A két évvel ezelőtt a Real Madrid elleni híres négy közül az első három gól mindössze hat érintést kapott, mindegyik esetben egy nagy területről való kereszt után. Tavaly a müncheni Porto ellen szerzett gólt, amely 26 leosztás végén jött, és mind a 10 játékosnál 75 másodperces birtokláson átterjedt. Lewandowski egyetlen hozzájárulása az volt, hogy Müller kedélyes röplabdát vetett a sarokba. Jelenleg a Pep’s Bayern 2.0-ban játszott szerepe egyszerű.Lődd le, Lewi: kedves leszel neki. Facebook Twitter Pinterest A müncheni Oktoberfest élvezi a Bayern játékosokat.

Kísértésnek számít Lewandowskiben az 1990-es években virágzó elit csatár: az Andriy Shevchenko, az Alan Shearer korai karrierje, Jürgen Klinsmann vagy George Weah, akik nem voltak taktikailag innovatívak, de kegyetlenek, technikailag teljesek és ragyogóan mozgékonyak.

Talán az a játékos, akinek legjobban hasonlít az elit szintjére, most Cristiano Ronaldo a saját visszavágó központjában, előre mód.Ami önmagában is meglepő, hiszen Guardiola Bayernje nagyon valószínű – ez ugyanaz a régi, ugyanazon idősebb Bajnokok Ligája -, hogy újra megtalálják a Messi és Barcelona tavasszal.

Ez még mindig nagyon Pep-ish Bayern, még mindig ugyanaz a régi történet a játék-teljesítő és a középpályások, akik szeretik a labdát. De van egy csipetnyi valami felkészülés Guardiola hajlandóságára, hogy játsszon a legmeggyőzőbb részének világosabb ragyogásáért.

Leave a comment